Hayat Güzeldir izle Türkçe (La vita e bella) 1997

Dram ve komedi kategorisinde son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden birini dilimiz döndüğünce bu yazımızda aktarmaya çalışacağım. ‘Hayat Güzeldir’ adlı filmin hikayesi 2. Dünya Savaşı’nın yaşandığı yıllarda geçiyor. 1997 yapımı İtalyan filminin başrollerinde Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini ve Horst Buchholz yer alıyor.



Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine izlediğim bu film ile diğer 2. Dünya Savaşı sürecini anlatan filmler arasındaki en belirgin fark; acılarla dolu bir sürecin komediyle harmanlanarak perdeye aktarılmasıydı.

Belirtmeliyim ki daha önce 2. Dünya Savaşı’nda yaşananları bu şekilde aktaran, yani dram ile komediyi bir araya getiren başka bir filme daha denk gelmedim.

Filmi kısaca anlatmak gerekirse; Yahudi bir gencin, İtalyan bir öğretmene olan aşkı ve daha sonra aynı gencin Yahudi olmasından dolayı yaşadığı sorunları konu ediniyor. Tabi Yahudi gençle beraber, aşık olduğu ve evlendiği İtalyan kadın ile çocuğunun, Yahudi kampına götürülmesinden sonra daha dramatik bir hal alıyor. 



O dönemde Yahudilerin yaşadığı sorunları anlatan çok sayıda film var ancak herkesin de iyi bildiği, yakın dönemlerde izlenme rekorları kıran Piyanist gibi bu film de arşivimizde kesinlikle bulundurmak isteyeceğimiz filmlerden…

Filmin dublajında bazı sıkıntılar olsa da keyifle izleyeceğinizi düşünüyorum. Film boyunca müziğin girdiği yerlerde ne yazık ki diyaloglar daha az duyuluyor.

Eğer altyazılısını bulabilirseniz o şekilde izlemenizi tavsiye ederim.

Çok kaliteli bir oyuncu kadrosu var. Bunun yanı sıra filmin çekimleri ve hikayesi kesinlikle muhteşem.

Filmi izledikten sonra oyuncular hakkındaki bilgilere baktığımda filmin başrol oyuncularının gerçek hayatta evli olduklarını gördüm ve en azından filmden sonra bu konuda mutlu oldum. Filmi izleyenler ne dediğimi anlayacaktır!!

Türkiye’de 26 Şubat 1999’da gösterime giren Hayat Güzeldir’in tüm dünyada elde ettiği hasılat 229.163.264 dolar.

HAYAT GÜZELDİR’İN ALDIĞI ÖDÜLLER

En İyi Yabancı Film (Oscar)
En İyi Erkek Oyuncu (Oscar)
En İyi Müzik (Oscar)

HAYAT GÜZELDİR FİLMİ OYUNCU KADROSU

Roberto Benigni (Oyuncu/Yönetmen)
Nicoletta Braschi
Horst Buchholz
Giorgio Cantarini
Giustino Durano
Sergio Bini Bustric
Marisa Paredes
Lidia Alfonsi
Giuliana Lojodice
Amerigo Fontani

FİLMİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Yorumlar